VIS-NIEUWS ZOMER 2023

21 juni 2023

Vist u dat?

 

  • De Zeeuwse oesters (creuse en platte) zijn begonnen met melken. Dit duurt meestal tot de tweede helft van september. Er zijn ‘niet-laiteuse’ alternatieven verkrijgbaar uit zowel Zeeland als Frankrijk.
  • De Zeeuwse bodemcultuurmosselen en de Franse Moules de Buchot zijn begin juli weer verkrijgbaar. De Zeeuwse mosselen zijn leverbaar in de sorteringen super en jumbo en ze zijn per 2kg verpakt. Het seizoen van de Moules de Buchot loopt tegenwoordig tot eind januari.
  • De platvissen schol, griet,  tarbot, (zee)tong, tongschar, griet en tarbot zijn flink op weg hun kuit en hom kwijt te raken met steviger visvlees hiervoor in de plaats. De zomer is hun toptijd.
  • Hoewel in het algemeen het hele jaar door verkrijgbaar is het in deze zomermaand de tijd voor schaal- en schelpdieren: gamba’s, (canner)kreeften, kokkels, langoustines, mosselen, oesters, scheermessen, vongole, (witte) venusschelpen. Nu is de tijd voor prachtige fruit de mer-schalen!
  • De Noorse vissersvloot vaart in de vakantieperiode (augustus) beperkter uit. Dat zal leiden tot een beperktere aanvoer van onder meer kabeljauw, roodbaars, schelvis en zeewolf uit deze regio.
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Het product is toegevoegd aan je winkelmand.