VIS-NIEUWS WINTER 2022

20 december 2021

Vist u dat?

  • Traditioneel is er aan het begin van een nieuw jaar een beperktere aanvoer van bepaalde soorten verse wilde vis, doordat er minder gevaren en gevangen wordt. Half januari trekt dit weer aan. Vraag ons eventueel naar beschikbare alternatieven.
  • Platvissen uit onze Noordzee zoals griet, schol, tarbot en tong produceren hom en kuit in hun lichaam, waardoor ook hun vetreserves teruglopen en de vis dus magerder wordt en qua visvlees een laag rendement oplevert. Wij raden aan: eet deze vis pas weer in de loop van de lente (mei/juni) wanneer deze weer in het seizoen is.
  • ‘Wanneer is hij er weer?’ is elk jaar weer de vraag bij skrei (winterkabeljauw, gevangen bij de eilandengroep Lofoten in Noorwegen, bekend vanwege de zachte smaak van het witte en malse vlees). Hij wordt in ieder geval verwacht in de loop van januari. Ook reguliere kabeljauw of kabeljauwachtigen zoals schelvis en koolvis zijn normaal gesproken prima verkrijgbaar.
  • Maandag 14 februari 2022 is het Tijd voor vongole, coquilles, kreeft, zalm, tonijn en natuurlijk oesters!
  • Geniet nog even de Zeeuwse bodemcultuur-mosselen. Naar verwachting loopt het seizoen omstreeks maart ten einde. Zodra ze beschikbaar zijn stappen wij over op hangcultuur mosselen, totdat de bodemcultuur weer beschikbaar komen rond mei.
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Het product is toegevoegd aan je winkelmand.