VIS-NIEUWS NAJAAR 2022

3 oktober 2022

Vist u dat?

  • Geniet juist nu van de platvissen. Ze hebben geen tot weinig hom of kuit en het visvlees is heerlijk dik en stevig. Uiterlijk na de kerst raden we aan om te werken met verse alternatieven of platvis in de goede tijd gevangen uit de diepvries. Bel ons voor advies.
  • Schelpdieren zijn jaarrond goed te verkrijgen in het algemeen, maar zijn zeker in het najaar top. Met welke fruit de mer kunnen wij jouw gasten of klanten een plezier doen? Alikruiken, gamba’s, oesters, king krab, Noordzeekrab, Canadese kreeft, kokkels, langoustines, Zeeuwse mosselen, scheermessen of vongole?
  • De Zeeuwse oesters stoppen eind september / begin oktober met melken. Het seizoen voor zowel de creuses als de platte oester is weer geopend!
  • 15 oktober start het wildseizoen. Wil je wild op de kaart zetten, dan hebben wij een aantal passende (stevige) aanvullingen voor jou op visgebied: coquille, gamba’s, tarbot, snoekbaars, (gerookte) zalm en zeeduivel
  • Het is nog steeds een toptijd voor mosselen en dat kan zelfs, ondanks het begin van de herfst, gewoon nog op het terras.
  • Coquille-liefhebbers opgelet. Het seizoen voor zowel Franse als Noorse verse coquilles (of sint jakobsschelpen) is van start. Je kan ervan genieten tot ongeveer de maand mei.
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Het product is toegevoegd aan je winkelmand.